Bardzo proszę o podpowiedż.Trochę pilne.
Po raz pierwszy zatrudniamy w projekcie unijnym doradcę zawodowego na umowę o pracę 1/2 etatu na czas określony do 31.08.2011. Sporzadziłam umowę ale nie bardzo wiem co wpisać jej w warunkach zatrudnienia
Nie wiem czy mam jej te warunki z KODEKSU czy z KN???
INFORMACJA
O WARUNKACH ZATRUDNIENIA
Na podstawie art. 29 § 3 Kodeksu Pracy, w związku z art. 13 ustawy z dnia 14 listopada 2003 r. o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz o zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 213, poz. 2081) oraz z art. 91 c ust. 1 Karty Nauczyciela ( tj. Dz.U. z 2006 r. Nr 97, poz. 647 z późn. zmianami ), informację o następujących warunkach zatrudnienia i przysługujących Pani uprawnieniach pracowniczych :
1. 1) czas pracy nie może przekroczyć 40 godzin na tydzień i tygodniowy wymiar zajęć dydaktycznych ( wychowawczych lub opiekuńczych ) zgodnie z umową o pracę 10/ 20 godzin.
a) dobowy rozkład czasu pracy jest uregulowany w obowiązującym planie zajęć.
2. 2) wypłata wynagrodzenia za pracę następuje raz w miesiącu z góry, w pierwszym dniu miesiąca lub w terminach określonych w art. 39 ust. 3 i 4 Karty Nauczyciela,
3. 3) urlop wypoczynkowy przysługuje w okresie ferii zimowych i letnich w wymiarze odpowiadającym tym feriom, z możliwością odwołania z urlopu do zajęć określonych w art. 64 ust. 2 Karty Nauczyciela,
4. 4) okres wypowiedzenia stosunku pracy wynosi 2 tygodnie art. 33 KP.
5. 5) pozostałe informacje dotyczące warunków zatrudnienia i przysługujące Pani uprawnienia ujęte są w Regulaminie Pracy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych
|