Forum OSKKO - wątek

TEMAT: doradca zawodowy
strony: [ 1 ]
nina06-09-2010 15:18:50   [#01]

Bardzo proszę o  podpowiedż.Trochę pilne.

Po raz pierwszy zatrudniamy  w projekcie unijnym doradcę zawodowego na umowę o pracę 1/2 etatu na czas określony do 31.08.2011. Sporzadziłam umowę ale nie bardzo wiem co wpisać jej w warunkach zatrudnienia

Nie wiem czy mam jej te warunki z KODEKSU czy z KN??? 

INFORMACJA

O  WARUNKACH  ZATRUDNIENIA

Na podstawie art. 29 § 3 Kodeksu Pracy, w związku z art. 13 ustawy z dnia 14 listopada 2003 r. o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz o zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 213, poz. 2081) oraz z art. 91 c ust. 1 Karty Nauczyciela ( tj. Dz.U. z 2006 r. Nr 97, poz. 647 z późn. zmianami ), informację o następujących warunkach zatrudnienia i przysługujących Pani uprawnieniach pracowniczych :

1.     1) czas pracy nie może przekroczyć 40 godzin na tydzień i tygodniowy wymiar zajęć dydaktycznych ( wychowawczych lub opiekuńczych )       zgodnie z umową o pracę   10/ 20 godzin.

a) dobowy rozkład czasu pracy jest uregulowany w obowiązującym   planie   zajęć.

2.     2)  wypłata wynagrodzenia za pracę następuje raz w miesiącu z góry, w pierwszym dniu miesiąca lub w terminach określonych w art. 39 ust. 3     i 4 Karty Nauczyciela,

3.     3) urlop wypoczynkowy przysługuje w okresie ferii zimowych i letnich w wymiarze odpowiadającym tym feriom, z możliwością odwołania          z urlopu do zajęć określonych w art. 64 ust. 2 Karty Nauczyciela,

4.     4) okres wypowiedzenia stosunku pracy wynosi 2 tygodnie art. 33 KP.

5.     5) pozostałe informacje dotyczące warunków zatrudnienia   i przysługujące Pani uprawnienia ujęte są w Regulaminie Pracy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]